'Duels met Barça zijn, en dat klinkt misschien gek, makkelijkst voor te bereiden'

'Duels met Barça zijn, en dat klinkt misschien gek, makkelijkst voor te bereiden'

28-11-2018 18:05
40

Luuk de Jong zit goed in zijn vel bij PSV en hoopt dat woensdagavond te bekronen met een goed resultaat tegen FC Barcelona. De spits heeft zijn zinnen gezet op de eerste overwinning in de Champions League.

"We zullen er alles aan doen om ook voor de eerste keer in onze poule te winnen", zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad. Hij weet echter ook dat PSV juist tegen Barça zijn grootste nederlaag (4-0) van het seizoen leed. "Maar die wedstrijd in september bleven we toch lang op de been. De 2-0 viel toen pas na 77 minuten."

"De duels met Barcelona zijn, en dat klinkt misschien gek, de twee pouleduels die het makkelijkst zijn voor te bereiden voor ons", aldus De Jong. "Tegen Barcelona kunnen wij meer ons spel spelen dan bijvoorbeeld tegen Spurs. Barça wil aanvallen en geeft zelf ook de mogelijkheid daartoe. Als ze de bal verliezen ligt er ruimte in de omschakeling."

De Jong is nog niet bezig met de topper tegen Feyenoord van zondag. "Eerst Barcelona. We kunnen ons niet meer plaatsen voor Champions League-voetbal na de winterstop. Maar er blijft een kans om nog door te gaan in de Europa League. Daar moeten we tot op het laatst voor blijven strijden, hoe lastig dat ook wordt."