'En dan sta je ook nog achter Matavz. Dat is wel even een spits, zeg. Goeiemorgen'

'En dan sta je ook nog achter Matavz. Dat is wel even een spits, zeg. Goeiemorgen'

28-11-2018 18:35
17

Sinds het wegvallen van spits Tim Matavz zijn de ogen bij Vitesse gericht op Oussama Darfalou. De voormalig topscorer van de Algerijnse competitie vindt steeds beter zijn draai in Arhnem, nadat hij de nodige opstartproblemen kende.

"Ik was de eerste maanden zoekende. Vind je het raar? Ik had werkelijk geen idee waar iedereen het over had, hoe ik moest spelen, wat de aanwijzingen waren. Maar ik had dat wel ingecalculeerd", zegt Darfalou tegen Voetbal International. "Kijk, zelfs bij Luis Suárez duurde het een tijdje voordat hij zijn draai vond bij FC Groningen. Over Zlatan Ibrahimovic heb ik gehoord dat hij ook een tijd nodig had en zelfs als miskoop werd bestempeld."

"Niet dat ik me met hen wil vergelijken, maar een speler heeft gewoon even tijd nodig", verklaart de 25-jarige spits, die afgelopen weekend bij drie goals betrokken was tegen Willem II (3-1 zege). "De Eredivisie moet voor mij te doen zijn. Nu ik zo snel mijn kans krijg, moet ik 'm gewoon pakken. Gelukkig spreekt Khalid Karami Arabisch, hij heeft me echt enorm geholpen in die eerste periode."

De concurrentie was aanvankelijk ook fors. "Ja, en dan sta je ook nog achter Matavz. Dat is wel even een spits, zeg. Goeiemorgen. Die speel je niet zomaar even uit het elftal. Maar intussen vroegen ze zich thuis wel af waarom ik hier niet speelde. Ik moet dus alles geven. Dat is precies waarvoor ik ben gekomen: om mijn grenzen te verleggen, concurrentie aan te gaan en beter te worden."

Lees ookSlutsky prijst 'woestijnvos' van Vitesse: "Een beetje een gok was dit wel"