Ten Hag doet oproep aan Ajax-spelers na succes: 'Dit team moet bij elkaar blijven'

Ten Hag doet oproep aan Ajax-spelers na succes: 'Dit team moet bij elkaar blijven'

Gepubliceerd: woensdag 28 november 2018 om 18:47wo 28-11-2018 om 18:47

Erik ten Hag denkt dat er veel mogelijk is voor Ajax, maar stelt daar wel een aantal belangrijke voorwaarden aan. De trainer roept de spelers op om bij elkaar te blijven.

"Het was een prachtige avond", blikt Ten Hag met Ajax TV terug op de 2-0 zege bij AEK Athene in de Champions League. Na de plaatsing voor de achtste finale was het groot feest. "We hebben ervan genoten, en dat hebben de spelers ook verdiend. We hebben een heel goede prestatie geleverd. Niet alleen gisteravond, maar in de gehele Europese campagne tot nu toe."

"We kwalificeerden ons voor de Champions League, dat was al een supergoed resultaat", vertelt Ten Hag. "Daarna kwamen we in een groep met goede tegenstanders. Als je je dan nog vóór 1 december kwalificeert, dan heb je gewoon een prima prestatie geleverd. Maar tegelijkertijd zet je weer nieuwe doelen, dat moet ook."

Ten Hag denkt namelijk dat er veel potentie in de selectie van Ajax zit. "Ik hou niet zo van dagdromen, we moeten gewoon iedere dag beter. Dit team moet nog meer in elkaar vallen én bij elkaar blijven. De spelers moeten elkaar omhoog blijven stuwen en motiveren. Dan zit er heel veel in, daar ben ik van overtuigd. Want deze groep is heel talentvol."

De oefenmeester geniet ook van de teamgeest. "Ze gaan ongelooflijk goed met elkaar om, dagen elkaar uit, maar zijn ook scherp op elkaar en corrigeren elkaar waar nodig. Dat moet ook, als je iets wil bereiken." En dat wil Ajax. "We willen titels halen, en daarvoor wacht ons nog heel veel werk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe ver gaat Ajax komen in de Champions League?

Achtste finale
21%
Kwartfinale
39%
Halve finale
20%
Finale
7%
Winnaar
14%
(3885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws