Update: Boca en River Plate lijken protesten over Madrid alsnog in te slikken

Update: Boca en River Plate lijken protesten over Madrid alsnog in te slikken

04-12-2018 19:29 Laatste update: 19:29
68

De finale van de strijd om de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt mogelijk in Qatar gespeeld. Volgens Argentijnse media is het Arabische emiraat bereid om daar liefst tien miljoen euro voor te betalen.

De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL onderhoudt warme banden met Qatar. Dat leidde er al toe dat de organisator van het WK 2022 volgend jaar welkom is op de Copa América. De CONMEBOL krijgt overigens een aanzienlijk percentage van het bedrag van tien miljoen als de finale daadwerkelijk in Doha wordt afgewerkt.

De tweede ontmoeting tussen River Plate en Boca Juniors ging afgelopen zaterdag niet door, nadat de spelersbus van Boca Juniors werd bekogeld door fans van River Plate. Twee spelers moesten naar het ziekenhuis, terwijl anderen traangas inademden. Onder hen bevond zich onder meer Carlos Tevez.

Het duel werd verplaatst naar zondag, maar werd vervolgens opnieuw uitgesteld. De CONMEBOL oordeelde dinsdag dat het duel niet in Argentinië, maar op neutraal terrein gespeeld moet worden. Boca Juniors roept op om River Plate te diskwalificeren. Een onderzoek van de Zuid-Amerikaanse bond loopt nog.

De eerste ontmoeting tussen Boca Juniors en River Plate eindigde in een gelijkspel: 2-2. De tweede wedstrijd moet waarschijnlijk op 8 of 9 december worden ingehaald.

Update 29.11 19.47 uur: De tweede finalewedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate wordt niet in Qatar gespeeld, maar in Madrid. Santiago Bernabéu is op zondag 9 december het decor van de finale, die al twee keer uitgesteld is. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond bevestigde al dat de wedstrijd buiten Argentinië gespeeld wordt en meldt nu dat beide ploegen afreizen naar Madrid. Naar verwachting wordt er om 20.45 uur afgetrapt. 

Update 30-11, 07.30 uur: Boca Juniors en River Plate zijn niet blij met de beslissing van de CONMEBOL om de tweede finale van de Copa Libertadores in Madrid te spelen. Beide clubs zijn in beroep gegaan. Boca vindt dat het als winnaar aangewezen moet worden. River Plate is ondertussen niet tevreden met Madrid als nieuwe locatie én de straf die het kreeg. De club moet 400.000 euro boete betalen en twee duels zonder publiek spelen.

Update 4-12, 19.29 uur: Boca Juniors en River Plate lijken zich er bij neer te leggen dat de Copa Libertadores-finale in het Estadio Santiago Bernabéu wordt gespeeld. River Plate meldt dat de selectie dinsdag in het stadion overnacht om vervolgens woensdagochtend de laatste training af te werken voordat de reis naar Spanje begint. Boca maakte de 24-koppige selectie bekend 'die naar Madrid afreist'.