Zege Feyenoord op PSV 'geen stunt': 'Wij zijn in staat om te winnen'

Zege Feyenoord op PSV 'geen stunt': 'Wij zijn in staat om te winnen'

28-11-2018 19:54
43

Giovanni van Bronckhorst denkt niet dat een zege van Feyenoord op PSV 'een stunt' zou zijn. De oefenmeester van de Rotterdammers put vertrouwen uit het verleden.

"We hebben vaker goed gespeeld tegen PSV", zegt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. "Ook in de Johan Cruijff Schaal aan het begin van dit seizoen. Het is wel een team dat in vorm is, de maximale score heeft gehaald in de Eredivisie en verdiend bovenaan staat. We weten wat ons te doen staat en dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar ik denk dat we in staat zijn om van PSV te winnen."

Feyenoord moet dan wel op de toppen van zijn kunnen presteren, beseft de trainer. "We moeten zondag de hele wedstrijd top zijn. Top in de zin van de tactiek en het niveau dat we moeten halen. Als dat goed is, dan maken we een kans om van PSV te winnen."

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is momenteel dertien punten. "Het is de wedstrijd tegen de koploper, de afstand naar PSV toe is groot. Die kunnen we verkleinen. Het is onze doelstelling en onze intentie om het gat kleiner te maken", aldus Van Bronckhorst, die met Feyenoord de derde plek bezet, nog achter Ajax.

Lees ookVan Persie traint volledig mee, verdediger eerder naar binnen richting 'PSV'