Groep A: Nóg meer misère AS Monaco, aanval Vormer, Amrabat en Denswil mislukt

28-11-2018 22:57
4

Atlético Madrid en Borussia Dortmund hebben zich verzekerd van overwintering in de Champions League. Los Rojiblancos wonnen de vroege wedstrijd tegen het zwalkende AS Monaco en Borussia Dortmund hield later op de avond Club Brugge van zich af.

Atlético beleefde in eigen huis een vliegende start tegen Monaco, dat in de eigen Ligue 1 niet verder komt dan de voorlaatste plek. Koke scoorde al na twee minuten met een van richting veranderde inzet en Antoine Griezmann tikte nog voor rust met buitenkant voet de 2-0 binnen. In de slotfase kreeg Monaco een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd. Stefan Savic kreeg rood na een handsbal en Radamel Falcao mocht aanleggen vanaf de penaltystip. De Colombiaan faalde echter jammerlijk tegen zijn oude club en schoot naast.

Door de 2-0 in Madrid was Club Brugge voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund al zeker van Europese overwintering. De Belgen, met Stefano Denswil, Ruud Vormer en Sofyan Amrabat in de basis, mochten bij een uitzege zelfs hopen op een ticket voor de achtste finales, maar zover zou het nooit komen. Borussia Dortmund hield de stand op 0-0 en gaat met Atlético Madrid mee naar de volgende ronde.