Advocaat noemt twee transferopties voor De Jong: 'Ik zou hem zeker halen'

Advocaat noemt twee transferopties voor De Jong: 'Ik zou hem zeker halen'

28-11-2018 23:21 Laatste update: 23:24
50

Dick Advocaat denkt dat Luuk de Jong niet zou misstaan in de subtop van Europa. De voormalig trainer van PSV noemt twee mogelijke bestemming voor de spits: de Premier League en de Primera Division.

De Jong maakte woensdag tegen FC Barcelona 'een wereldgoal', aldus Advocaat. De trainer van FC Utrecht zei na afloop dat de spits nu wél gaat slagen in het buitenland. "Hij is nu verder en vrijer. Hij wist niet zo goed of hij bij PSV moest blijven of niet", vertelt Advocaat bij Veronica.

"In het buitenland is het niet gelukt, maar als ik hem nu zie spelen tégen Barcelona, is dat niet niks, hè. Of ik hem zou halen als buitenlandse subtopper? Ik zeker." Advocaat laat vervolgens de naam van Tottenham Hotspur vallen. "Daar loopt ook een Spanjaard (Llorente, red.), al zit hij op de bank. Bij dat soort ploegen moet je sowieso meer spelers hebben dan elf. Hij wil graag voetballen. Ik denk dat hij bij iedere subtopper in toplanden kan spelen. Sevilla, bijvoorbeeld."

René van der Gijp plaatst een kanttekening en haakt in op de Tottenham-suggestie van Advocaat. "Misschien is het verval bij hem te groot als hij uit vorm is. Als Kane uit vorm is, is het toch nog acceptabel. Hij heeft een tijd gehad dat het een jaar lang onacceptabel was. Het zag er niet uit."