Boze Klopp hekelt 'simulatie' bij PSG: 'Daar kun je ook geel voor geven'

Boze Klopp hekelt 'simulatie' bij PSG: 'Daar kun je ook geel voor geven'

29-11-2018 08:16
16

Jurgen Klopp is niet te spreken over de manier waarop de spelers van Paris Saint-Germain de scheidsrechter bespeelden. De Duitse oefenmeester van Liverpool vindt dat de Poolse leidsman daardoor fouten maakte.

Liverpool ging met 2-1 onderuit in Parijs en heeft daardoor op de laatste speeldag een thuiszege nodig op Napoli om door te gaan in de Champions League. "We hebben drie keer het Fair Play-klassement gewonnen in Engeland, maar vandaag leken we door het hoge aantal gele kaarten op een stel slagers", tekent The Telegraph op uit de mond van Klopp. "Het aantal onderbrekingen tijdens deze wedstrijd was niet oké."

"Het was slim van PSG en vooral van Neymar", vervolgt de Duitse trainer. "Veel spelers gingen naar de grond alsof het heel serieus was. Je gaat neer alsof je dood gaat en een minuut later sta je doodleuk weer op? Daar kun je ook geel voor geven. Het is onsportief gedrag."

Klopp wilde de nederlaag echter niet wijten aan de scheidsrechter. "Het is onze eigen schuld dat we hier niet winnen. We hebben het in de slotfase nog geprobeerd, maar het lukte ons niet meer. Gelukkig hebben we nog een thuiswedstrijd op Anfield achter de hand."