Ajax-fans doen verhaal: 'Er hadden wel tien mensen in de hens kunnen staan'

Ajax-fans doen verhaal: 'Er hadden wel tien mensen in de hens kunnen staan'

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 09:54do 29-11-2018 om 09:54

Écht bang zijn ze nooit geweest, maar Ajax-fans Erik en Don beseffen maar al te goed dat het dinsdagavond in het uitvak van AEK Athene veel erger had kunnen aflopen. De twee supporters doen hun verhaal in gesprek met Ajax Showtime. 

Erik en Don waren twee van de ruim 1200 Ajax-fans in het Olympisch Stadion van AEK. In het uitvak werden de gasten uit Nederland door Griekse hooligans belaagd met vuurwerk. "Wij zijn geen moment écht bang geweest. Het was wel naar toen we door de ME met z’n allen werden teruggedreven in een hoek. Sommige mensen wilden via de trap uit het vak rennen, maar dat kon ook niet, want via uitgang kwam ook ME het vak binnen", vertelt Don aan Ajax Showtime.

"Dus als je naar boven ging, dan werd je weer naar beneden geslagen. Zo werden we dus in een hoek gedrukt en dat was best beangstigend. Dan kun je namelijk geen kant op, want aan de ene kant kwamen de supporters van AEK, die hadden eigenhandig namelijk het tussenschot afgebroken, en aan de andere kant kwam de ME aangestormd."

"Uiteindelijk is het gelukkig min of meer met een sisser afgelopen. Want als die molotovcocktail in het vak was beland, dan staat er misschien wel tien man in de hens."

Check ook: Ontluisterende beelden uit Athene: Ajax-fans als ratten in de val, ME doet niets

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws