'Ajax had echt wel geluk met AEK en Benfica... Dat zijn toch geen affiches'

'Ajax had echt wel geluk met AEK en Benfica... Dat zijn toch geen affiches'

29-11-2018 10:14
312

PSV verlaat het Europese toneel met opgeheven hoofd. Dat stelt René van de Kerkhof. Na de uitschakeling van de Eindhovense club heeft Nederland nog één vertegenwoordiger in Europa: Ajax.

"Ajax had echt wel geluk met een poule met AEK en Benfica... Dat zijn toch geen affiches", vindt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. "PSV had daarentegen drie fan-tas-ti-sche affiches met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale."

Wedden

Meer odds

"Maar Ajax heeft het prima gedaan", vervolgt hij. "Ik ben er ook trots op dat Ajax door is. Dat levert punten op voor de Europese ranglijst de komende jaren - waardoor op termijn weer een ticket voor de Champions League veiliggesteld kan worden - en dat is belangrijk."

PSV kan zich volgens Van de Kerkhof alleen verwijten dat het niet vaker scoorde tegen FC Barcelona. "Het zijn fantastische wedstrijden geweest. Er zat woensdagavond meer in. Het publiek was weer fantastisch en PSV top, maar de ploeg ontbeerde een beetje geluk. Ik denk dat PSV met opgeheven hoofd Europa kan verlaten."