'Je ziet nu niet dat we wat hebben aan de samenwerking met City, dat geef ik toe'

'Je ziet nu niet dat we wat hebben aan de samenwerking met City, dat geef ik toe'

29-11-2018 11:33 Laatste update: 11:55
11

NAC Breda gaat deze winter niet over één nacht ijs in de zoektocht naar nieuwe spelers. Dat stelt trainer Mitchell van der Gaag. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft versterkingen nodig, maar het is de vraag in hoeverre dat gaat lukken.

"Wij moeten de juiste beslissingen nemen, maar het moet geen kippenhok worden", zegt Van der Gaag tegen Voetbal International. "Geen lading buitenlandse spelers halen en maar hopen dat het goed komt, niet in het wilde weg spelers aantrekken en maar kijken wat ervan komt."

"Kijk naar Sparta vorig seizoen, dat pakte ook niet goed uit. Kijk naar FC Twente. Maar ja, Roda JC een jaar eerder... Haalde ook een legertje buitenlandse spelers die niemand kende en ze bleven erin. Wat is wijsheid? Het is geen hogere wiskunde. Nederlandse spelers hebben onze voorkeur, maar je bent afhankelijk. Wat wil je, wat kun je krijgen? Binnen het beperkte budget zijn er mogelijkheden. We moeten prioriteiten stellen en creatief zijn."

Ook de komst van extra Manchester City-huurlingen is een optie. "Je ziet nu op het veld niet dat we wat hebben aan die samenwerking, dat geef ik toe. Maar dat NAC niets aan City heeft, zoals her en der wordt beweerd, is natuurlijk grote onzin", aldus Van der Gaag. "Mensen vergeten snel."