Marca: Tottenham Hotspur eist wereldrecord van Real Madrid voor Eriksen

Marca: Tottenham Hotspur eist wereldrecord van Real Madrid voor Eriksen

29-11-2018 12:36 Laatste update: 12:48
84

Real Madrid ziet Christian Eriksen als de 'ideale kandidaat' om Luka Modric op te volgen. Dat meldt Marca. De Spaanse krant claimt donderdag de vraagprijs van Tottenham Hotspur te kennen.

Eriksen (26) is al jaren een vaste waarde bij Tottenham en wordt zo nu en dan in verband gebracht met een toptransfer. FC Barcelona leek aanvankelijk in de markt, maar volgens Marca is Real Madrid écht geïnteresseerd in de Deense spelmaker. De Koninklijke zal de absolute hoofdprijs moeten betalen: Spurs-voorzitter Daniel Levy zou een prijskaartje van 250 miljoen euro om de nek van Eriksen hebben gehangen.

De hoge vraagprijs is terug te voeren naar 2012, toen Tottenham voor een peulenschil (35 miljoen) Modric naar Real liet vertrekken. Levy wil niet nog een keer dezelfde fout maken en stelt zich - zoals gebruikelijk - op als een keiharde onderhandelaar, aldus Marca. Het contract van Eriksen bij Spurs loopt medio 2020 af. Hij  doorliep de Ajax-opleiding en leverde de Amsterdamse club in 2013 zo'n 12 miljoen euro op.

Eriksen maakte woensdagavond de enige treffer in de Champions League-wedstrijd van Tottenham tegen Internazionale.