Twente komt met statement: KNVB legt stadionverboden van vijf tot zeven jaar op

Twente komt met statement: KNVB legt stadionverboden van vijf tot zeven jaar op

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 15:46do 29-11-2018 om 15:46

De KNVB heeft aan elf 'supporters' van FC Twente een landelijk stadionverbod opgelegd naar aanleiding van de onlusten na het competitieduel met FC Den Bosch. Dat maakt de Enschedese club donderdag bekend.

Het gaat om stadionverboden voor de duur van vijf tot zeven jaar. Daarnaast is de aanklager van de KNVB een vooronderzoek gestart, meldt Twente. De stadionverboden van vijf jaar zijn opgelegd vanwege het betreden van het speelveld. Vier supporters hebben zich schuldig gemaakt aan het veroorzaken van vernielingen, waar een stadionverbod van zeven jaar voor staat.

Naast de elf gestrafte personen is er nog een groep in beeld, die betrokken was bij de incidenten. Het onderzoek naar hen loopt nog. In totaal zochten zo'n veertig supporters vanuit het uitvak de confrontatie met de supporters van FC Den Bosch.

'FC Twente benadrukt dat zij betreurt wat er zich na afloop van deze wedstrijd heeft afgespeeld. Vanzelfsprekend veroordeelt de club, als altijd, vernielingen en geweld in en rond het stadion', aldus de Enschedese club. Twente is nog met FC Den Bosch in gesprek over de schade die in het stadion is veroorzaakt. Dit wordt verhaald op de daders. Ook loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek.

Lees ook: FC Den Bosch wil schadevergoeding van Twente: 'Zeg liever niets over bedrag'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws