'Ik vind de spelers wel meer zeikerdjes, in dit geval hebben ze geen gelijk'

'Ik vind de spelers wel meer zeikerdjes, in dit geval hebben ze geen gelijk'

29-11-2018 15:59
18

Henk Fraser heeft een broertje dood aan blessuregevoelige spelers. De selectie van Sparta telt op dit moment een groot aantal geblesseerden, tot afgrijzen van de trainer.

Bart Vriends en Royston Drenthe zaten al in de lappenmand en deze week kwam daar ook Bradley Martis bij. De twintigjarige verdediger scheurde tegen Jong PSV zijn voorste kruisband af. Fraser vraagt zich af in hoeverre dit voorkomen had kunnen worden. "Er zijn altijd mensen die moeten voelen wat ze zelf hadden kunnen doen", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

"Ik als trainer, maar ook als zaakwaarnemers en ouders. Iedereen die betrokken is bij jonge spelers. Mijn angst in dit geval (blessure Martis, red.) waren de interlands met Curaçao en het reizen. Het direct spelen, gezien wij misten... Dan baal je er van, omdat je het gevoel had dat je dit met een aantal mensen had kunnen voorkomen."

Aan de andere kant, vindt Fraser: op het randje spelen hoort bij topsport. "Wij hebben allemaal wel eens een wedstrijd gespeeld, waarbij je je kan afvragen of het verantwoord is. Helaas kan het soms vervelend uitpakken, maar ik vind de spelers tegenwoordig wel wat meer zeikerdjes. Of ze dan juist niet professioneel met hun lichaam bezig zijn? Nee. Als je je lichaam professioneel verzorgt en je rust pakt, hebben ze gelijk. Maar dat is het in dit geval niet."