Utrecht-aanvoerder Janssen prijst bankzitter: Je ziet dagelijks hoe goed hij is

Utrecht-aanvoerder Janssen prijst bankzitter: "Je ziet dagelijks hoe goed hij is"

29-11-2018 16:44
5

De komst van Emil Bergström werd afgelopen zomer met veel bombarie aangekondigd bij FC Utrecht, maar de Zweedse verdediger (25) heeft nog weinig potten kunnen breken. Willem Janssen krijgt de voorkeur - en daar is hij blij mee.

"Ik zal toch wel wat goed doen", lacht Janssen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Bergström kwam transfervrij over van Rubin Kazan en leek gehaald voor de basis. "Ik merkte het ook wel om me heen. Vragen of ik terug zou gaan naar het middenveld", aldus Janssen.

Wedden

Meer odds

"Bij nieuwe aankopen wordt altijd net gedaan alsof ze gelijk moeten spelen. Maar met Emil hebben we drie aan elkaar gewaagde, volwaardige centrale verdedigers. Dat hoort bij de club", vervolgt de aanvoerder van Utrecht, die een verdedigend blok vormt met Timo Letschert.

Janssen weet dat hij niet kan verslappen met Bergström achter zich. "Je ziet dagelijks hoe goed hij is. Dat houdt je scherp. Als hij speelt, hoef je niet bang te zijn dat het minder gaat. Of de situatie lastig voor hem is? Ja, honderd procent. Maar hij is op en top prof en is er altijd klaar voor. Je merkt niks aan zijn energie, arbeid of humeur. Maar het is logisch dat hij wel met andere verwachtingen hierheen is gekomen, ja."