Geweldige comeback Besiktas dankzij Lens, Marseille zet zichzelf voor schut

Geweldige comeback Besiktas dankzij Lens, Marseille zet zichzelf voor schut

29-11-2018 22:55
8

Het Europese seizoen van Olympique Marseille wordt alsmaar pijnlijker. De verliezend finalist van vorig seizoen was na vier wedstrijden al kansloos voor Europa League-overwintering en maakte zichzelf belachelijk op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

De Fransen stonden na een kwartier spelen al met 2-0 achter. Luka Jovic kon al binnen één minuut de 1-0 binnenschieten en Luiz Gustavo werd even later onder druk gezet door Jetro Willems, waarna hij de bal in zijn eigen doel schoot. Ook na rust was het kommer en kwel voor L'OM: ook Bouna Sarr maakte een eigen goal en Jovic legde na doorkoppen van Sébastien Haller de 4-0 einstand vast.

Eintracht Frankfurt heeft na de eenvoudige zege de maximale score van 15 punten. Doordat achtervolger SS Lazio verrassend met 2-0 onderuitging tegen Apollon Limassol, is de ploeg van Willems en Jonathan De Guzman al zeker van de eerste plek in Poule H. Voormalig NAC Breda-spits David Faupala stal de show bij de Cyprioten met een fraaie omhaal.

Sarpsborg-Besiktas 2-3
Poule I belooft een bloedstollende laatste speeldag tegemoet te gaan. Zowel Sarpsborg als Racing Genk gaf een 2-0 voorsprong weg tegen respectievelijk Besiktas en Malmö FF. Besiktas stond al na vijf minuten spelen met 2-0 achter tegen Sarpsborg, maar Jeremain Lens groeide uit tot de grote man in Noorwegen. De Amsterdammer zorgde met een strak schot in de kruising voor 2-1, leverde de assist op de 2-2 van Vagner Love en zorgde met een boogbal zelfs voor 2-3.

Racing Genk liep op bezoek bij Malmö FF uit naar een 0-2 voorsprong dankzij Alejandro Pozuelo en Joseph Paintsil. De Zweden maakten dit verschil echter in een tijdsbestek van twee minuten goed en hielden alsnog een punt over aan het treffen. Racing Genk gaat met acht punten op pole position de laatste speeldag in. Besiktas volgt met zeven punten, Malmö met zes en Sarpsborg met vijf.

Standard Luik-Sevilla 1-0
Het Sevilla van Quincy Promes heeft zichzelf onnodig veel problemen op de hals gehaald tegen Standard Luik. De Spanjaarden waren bij een gelijkspel zeker van de volgende ronde, maar gingen onderuit in Wallonië. Beide ploegen lieten fraaie kansen liggen voordat Moussa Djenepo na een uur spelen voor de openingstreffer zorgde. Pablo Sarabia nam wraak op de doelpuntenmaker en kon voortijdig gaan douchen. Wissam Ben Yedder leek het tiental van Sevilla nog een punt te bezorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Sevilla en Standard hebben allebei negen punten. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van de Andalusiërs, die het geplaatste FK Krasnodar nog thuis ontvangen. Standard speelt zijn laatste poulwedstrijd op bezoek bij het nog altijd puntloze Akhisarspor.

Overige uitslagen:
Spartak Moskou-Rapid Wien 1-2
Rangers-Villarreal 0-0
FC Astana-Dinamo Kiev 0-1
FK Jablonec-Stade Rennes 0-1
Chelsea-PAOK Saloniki 4-0
BATE Borisov-MOL Vidi FC 2-0