Stam aast op nieuw trainersklus: 'Volgens mij zit daar nog een trainer'

Stam aast op nieuw trainersklus: 'Volgens mij zit daar nog een trainer'

30-11-2018 08:18
26

Jaap Stam heeft tijd gehad om zich op zijn privéleven te focussen na zijn ontslag bij Reading, maar hoopt snel weer aan de slag te gaan. De 46-jarige oud-verdediger stelt dat de telefoon niet stil staat.

"Er is veel interesse. Ook uit Engeland. Al wil ik niet direct bij een club aan de slag die tegen degradatie speelt, jaar in jaar uit", zegt Stam tegen De Stentor. "En er zijn altijd clubs uit het Midden-Oosten en China, bijvoorbeeld. Maar dat wil ik nog niet. Ik sta verder overal voor open. Ook Nederlandse clubs. Waarom niet? Voorwaarde is dat het klikt en dat de club ambitie uitspreekt. Want dat doe ik zelf ook."

Het ideaalplaatje voor de toekomst is geen geheim. "Manchester United zou mooi zijn natuurlijk, maar in Engeland kiezen ze al snel voor gevestigde namen. Wanneer gaan ze de switch naar de jongere trainers maken? Wij staan veel dichter bij de spelers", stelt de Kampenaar, die ook gevraagd wordt naar een terugkeer bij PEC Zwolle. "Volgens mij zit daar nog een trainer. En John is een goede trainer. Voor mij is het belangrijk dat een club ambities heeft en naar voren wil."