Update: Onana in elitegezelschap met Premier League-sterren, Ziyech valt af

Update: Onana in elitegezelschap met Premier League-sterren, Ziyech valt af

Gepubliceerd: vrijdag 14 december 2018 om 10:28vr 14-12-2018 om 10:28

Het Ajax-duo André Onana en Hakim Ziyech maakt kans op een prestigieuze prijs. De doelman uit Kameroen en de voor Marokko uitkomende spelmaker zijn genomineerd voor de CAF Award van 2018.

Onana en Ziyech zijn door de Afrikaanse voetbalbond opgenomen in een lijst met in totaal 34 Afrikaanse voetballers, die strijden om de titel van beste Afrikaanse voetballer van het jaar. Onana maakt bovendien kans om benoemd te worden tot het grootste Afrikaanse talent van het jaar.

De twee Ajacieden hebben overigens geen misselijke concurrentie. Met Mohamed Salah (Egypte, Liverpool), Riyad Mahrez (Algerije, Manchester City) en Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Arsenal) zijn de winnaars van 2017,2016 én 2015 genomineerd. Ook de namen van erkende topspelers als Sadio Mané (Senegal, Liverpool), Mehdi Benatia (Marokko, Juventus) en Wilfried Zaha (Ivoorkust, Crystal Palace) prijken op het lijstje van 34.

Update 14/12, 10.28 uur: Andre Onana behoort tot de tien kanshebbers voor de prijs van Afrikaans Voetballer van het Jaar. Ajax-collega Hakim Ziyech heeft de schifting niet overleefd. Onana behoort tot een elitegezelschap. De Kameroense doelman heeft concurrentie van onder andere Premier League-sterren Mohamed Salah (Liverpool), Sadio Mané (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) en Riyad Mahrez (Manchester City). 

De winnaar van de CAF Award zal op dinsdag 8 januari bekendgemaakt worden tijdens een gala in de Senegalese hoofdstad Dakar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws