'De roep om Fred Rutten als trainer, daar kunnen de mensen mee stoppen'

'De roep om Fred Rutten als trainer, daar kunnen de mensen mee stoppen'

30-11-2018 10:42 Laatste update: 10:51
13

Fred Rutten gaat niét aan de slag als trainer van FC Twente. Dat stelt clubwatcher Leon ten Voorde van TC/Tubantia. De 55-jarige Wijchenaar is op dit moment als adviseur aan de Enschedese club verbonden.

"Fred Rutten komt niet terug als trainer", stelt Ten Voorde. "Hij is adviseur bij de club, een rol die hij al een hele tijd vervult. Eerst vanuit Israël en nu hij daar weg is, zal hij het dichter bij huis doen. Als bepaalde mensen binnen de club zijn advies nodig hebben, dan zal hij dat geven. Maar hij wordt geen trainer van FC Twente. De supporters kunnen hoog en laag springen, maar dat gaat hij niet meer doen."

De kans is klein dat Rutten, die deze maand ontslag nam als trainer van Maccabi Haifa, wél in een andere rol aan de slag gaat in de Grolsch Veste. Hij leek aanvankelijk in beeld voor een functie in de directie. Ten Voorde: "Ik denk niet dat het gaat gebeuren. Ik denk ook dat we hem sowieso niet als trainer gaan terugzien in Nederland. De roep om Fred Rutten als trainer, daar kunnen de mensen mee stoppen."