'We beginnen elke wedstrijd, of dat nu tegen Ajax of Feyenoord is, hetzelfde'

'We beginnen elke wedstrijd, of dat nu tegen Ajax of Feyenoord is, hetzelfde'

30-11-2018 11:10
37

PSV-verdediger Nick Viergever leeft met vertrouwen toe naar de Eredivisie-kraker tegen Feyenoord. Hij bewaart goede herinneringen aan zijn bezoekjes aan De Kuip als speler van AZ en Ajax.

"Feyenoord zal erbij willen blijven, maar wij moeten gewoon naar onszelf kijken", zegt Viergever tegen Voetbal International. In De Kuip kan PSV de veertiende zege van het seizoen boeken. "We streven ernaar dat vol te houden, dat moeten we ook in De Kuip doen."

"Het is een topper, met hun publiek erbij, maar dat weten we allemaal. Ploegen zullen andere dingen tegen ons gaan doen, omdat ze de eerste willen zijn die van ons winnen. Wij moeten vasthouden aan waar we mee bezig zijn, dat perfectioneren, gretig zijn om het steeds te verbeteren. We zijn een hecht team en dat moeten we ook in De Kuip laten zien."

Cruciaal voor de titelrace is de topper niet, vindt Viergever. "Het is pas de veertiende wedstrijd in de competitie, om daar het stempel cruciaal aan te geven, vind ik overdreven. Het is een klassieker, een topduel, maar geen cruciale wedstrijd, welk resultaat we ook halen. We staan er heel goed voor en we willen gewoon winnen daar."

De laatste jaren had PSV het niet altijd makkelijk tegen Feyenoord. "Wat PSV in het verleden in De Kuip heeft gedaan, ligt in het verleden", zegt Viergever. "Er is een nieuwe coach met een nieuwe visie en we beginnen iedere wedstrijd of dat nu tegen Ajax, Heerenveen of Feyenoord is met dezelfde intenties."