Ten Hag oordeelt: 'Ik vond hem vrij onzichtbaar, het gaat met ups en downs'

Ten Hag oordeelt: 'Ik vond hem vrij onzichtbaar, het gaat met ups en downs'

30-11-2018 13:56
119

Kasper Dolberg is niet de onbetwiste nummer één in de spits van Ajax. Dat laat Erik ten Hag vrijdagmiddag doorschemeren op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Klaas Jan Huntelaar hijgt in de nek bij de Deen.

"Klaas Jan is nog steeds onze topscorer", wijst Ten Hag op de zeven competitietreffers van de routinier. "Hij is aan een heel goed seizoen bezig. De laatste weken heeft hij wat minder gespeeld om Kasper de gelegenheid te geven die laatste paar procenten te verkrijgen. Daar moet hij keihard aan werken. Het gaat met ups en downs."

Dolberg was tegen AEK Athene onzichtbaar. Pas nádat hij was gewisseld voor Huntelaar, scoorde Ajax twee keer. "Ik vond hem vrij onzichtbaar", beaamt Ten Hag. "Hij kan beter, maar het ligt ook aan het team en de tegenstander. Blijkbaar gaan ze zich in Europa ook al aanpassen aan Ajax door heel compact te staan. De ruimtes waren heel klein. Voor een spits is dat een ontzettend frustrerende job."

De Ajax-trainer wijst geen nummer één spits aan bij Ajax. "De beste speelt. Je kijkt ook naar de tegenstander: wat zou het beste passen, welke kwaliteiten kun je gebruiken om de tegenstander pijn te doen? Dat neem je mee. Wie tegen ADO in de spits staat? Dat zul je zondag zien."