Ten Hag steekt loftrompet en pikt 'voorbeeldprofs' van Ajax eruit: Chapeau

Ten Hag steekt loftrompet en pikt 'voorbeeldprofs' van Ajax eruit: "Chapeau"

30-11-2018 14:54
35

Erik ten Hag prijst zich gelukkig met Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic. De twee routiniers zijn een voorbeeld voor de andere spelers, vindt de Ajax-trainer.

Huntelaar speelt de laatste weken tweede viool achter Kasper Dolberg. "Hoe hij dat oppakt, is fantastisch", aldus Ten Hag op de persconferentie van vrijdag. "Hij wil altijd spelen, traint maximaal, is gedreven en levert kwaliteit. Als hij invalt, zie ik ook altijd gedrevenheid en kwaliteit. Hij is een voorbeeldprof. Veel spelers kunnen zich daaraan optrekken, chapeau."

De Ajax-trainer denkt dat er wel een trainer schuilt in Huntelaar. "Hij zou het kunnen, maar ik heb er nooit met hem over gesproken." Na dit seizoen loopt zijn contract af. "Het is pas november. We zullen een uitgebreide analyse maken en moeten het in het voorjaar in alle rust gaan bekijken."

Tadic
Ten Hag steekt ook de loftrompet over Tadic. "Hij komt vaak nog 's middags terug of traint langer door om zijn lichaam in topconditie te houden. Als hij terugkomt van een interland, wil hij direct weer meetrainen, want hij wil er klaar voor zijn. Hij is een op en top prof, die niets aan het toeval wil overlaten."