'Nederlandse burgermannen konden er niet om lachen. Studio Voetbal in rep en roer'

'Nederlandse burgermannen konden er niet om lachen. Studio Voetbal in rep en roer'

30-11-2018 16:12 Laatste update: 16:25
21

Henk Spaan denkt dat Memphis Depay bewust een sigaar opstak in zijn beroemde Instagram-video, die hij afgelopen zondag publiceerde. In de video is te zien hoe de aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal met een dikke sigaar viert dat hij vijf miljoen volgers op het sociale medium heeft.

Spaan schrijft in zijn column in Het Parool dat er waarschijnlijk meer achter de video van Memphis zit. Zijn trainer Bruno Genesio vond het onschuldig en hoopt ooit een sigaar te roken met Memphis, daar waar Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal niet enthousiast waren. 

'De burgermannen in Nederland konden er niet om lachen', schrijft Spaan. 'Studio Voetbal was in rep en roer. Persoonlijk erger ik me niet meer aan Memphis, vooral niet sinds hij stukken beter is gaan voetballen.' Overigens vond Willem Vissers van de Volkskrant het ook geen probleem en liet PEC Zwolle-trainer John van 't Schip zijn mening in het midden.

'De burgermannen zouden zich moeten realiseren dat Memphis de sigaar slechts opsteekt om mensen te ergeren die hem niet pruimen. Wanneer laat Studio Voetbal de Turkse Coca-Colacommercial van Pierre eens zien? Dat is pas lachen met al die opgeplakte en afgerukte snorren.'