De Ligt over gemiste kans: 'Hoorde van Daley dat ze veel van 'm hebben opgestoken'

De Ligt over gemiste kans: 'Hoorde van Daley dat ze veel van 'm hebben opgestoken'

30-11-2018 19:39
15

Matthijs de Ligt vindt het jammer dat hij nooit onder Frank de Boer heeft kunnen werken. De aanvoerder van Ajax denkt dat hij veel had kunnen leren van de voormalig oefenmeester van de Amsterdammers.

De Ligt weet dat voormalig topverdediger De Boer het niet van duelkracht en ultieme sprintsnelheid moest hebben. "Maar van anticipatie, inzicht en slimheid", zegt de negentienjarige mandekker tegen ELF Voetbal, geciteerd door Ajax Showtime. Hij haalt een sprintduel van De Boer met Ronaldo aan tijdens het WK 1998. "Ronaldo was natuurlijk veel sneller, maar De Boer sneed hem de pas af, slim als hij was. Zo onderschepte hij de bal."

De Ligt haalde onlangs hetzelfde 'trucje' uit in het Nations League-duel met Frankrijk. Hij denkt dat hij veel van De Boer had kunnen leren en had 'graag onder hem gewerkt'. "Van hem had ik kunnen leren hoe je positioneel goed moet staan. Dat je vooraf al nadenkt over wat er kan gebeuren, ook al is de bal nog niet bij je in de buurt. Van Daley (Blind, red.) en andere jongens die met hem gewerkt hebben, heb ik gehoord dat hij daar heel erg scherp in was, dat ze veel van hem hebben opgestoken."