'Monster' De Vrij geprezen: 'Dat is typisch voor Nederlandse spelers'

'Monster' De Vrij geprezen: 'Dat is typisch voor Nederlandse spelers'

30-11-2018 19:57
85

Mauricio bewaart louter goede herinneringen aan de samenwerking met Stefan de Vrij. De Braziliaanse verdediger vormde enkele jaren een duo met de Oranje-international bij SS Lazio.

"We brachten Lazio na zes jaar terug naar de Champions League. We eindigden voor Napoli, onze grote rivaal dat jaar", laat Mauricio weten aan ESPN. De Braziliaan verruilde de Romeinen vorige maand voor een avontuur in Maleisië, terwijl De Vrij afgelopen zomer al de overstap maakte naar Internazionale. "Stefan is een geweldige verdediger. Hij verdient het bij een grote club te zitten."

Wedden

Meer odds

"Stefan is groot, sterk en snel. Hij is een monster", vervolgt Mauricio zijn lofzang. "Hij heeft ook nog eens een uitstekende techniek, dat maakt hem speciaal. Hij is een kalme verdediger en raakt nooit geïrriteerd."

Ook de arbeidsethos van de oud-Feyenoorder maakte indruk. "Ik vertelde hem dat hij soms te veel trainde. Een uur voor de training was hij al hard aan het werk. Dat is typisch voor Nederlandse spelers, die zijn altijd toegewijd en hard aan het werk."

Mauricio noemt De Vrij 'een goede vriend'. "Hij is een serieuze man, hij lachte niet veel. Op die manier intimideerde hij zijn tegenstanders."