Derksen slaat terug naar 'bijdehandjes': In de slachtofferrol en een huilverhaal

Derksen slaat terug naar 'bijdehandjes': "In de slachtofferrol en een huilverhaal"

30-11-2018 22:18 Laatste update: 22:26
134

Johan Derksen is niet van plan om gas terug te nemen naar aanleiding van alle kritiek op zijn vermeend homofobe uitlatingen. De Veronica Inside-analist houdt tijdens de uitzending van vrijdagavond vol dat hij niets verkeerds heeft gezegd.

Derksen werd geconfronteerd met recente VI-beelden, waarin hij liet weten dat homo's 'karakter moesten' tonen en 'gewoon' uit de kast moesten durven komen. "Ik zie het nu voor het eerst terug en ik begrijp werkelijk niet waar de goegemeente zich druk om maakt."

Dat homo's via Twitter massaal schrijnende persoonlijke verhalen deelden over hun coming-out (via #SorryJohan,red.), doet Derksen ook weinig. "Ik snap best dat het een worsteling is voor die mensen. Maar als je vrienden je laten vallen, dan zijn het je vrienden niet. Als je gepest wordt op school... Iedereen wordt gepest. Dat is niet exclusief voor homo's."

De 'Twitter-bijdehandjes' krijgen bovendien nog een veeg uit de pan van de besnorde analist. "Wat doen ze? In de slachtofferrol en een huilverhaal! Ik kan het wel dromen, wat die homo's allemaal meegemaakt hebben."

Lees ook: Sponsors Veronica Inside: niet eens met Derksen, benieuwd naar reactie

Lees ook: Derksen twijfelt aan intenties minister na kritiek: 'Ze wil even meeliften'