Fraser neemt 'falende' Sparta-spelers de maat: 'We gaan de busreis terugbetalen'

Fraser neemt 'falende' Sparta-spelers de maat: 'We gaan de busreis terugbetalen'

30-11-2018 22:33
16

Sparta-trainer Henk Fraser heeft een beroerde vrijdagavond achter de rug. Uitgerekend tegen hekkensluiter Helmond Sport, dat in de voorgaande vijftien wedstrijden niet één keer gewonnen had, incasseerde de Kasteelclub zijn eerste nederlaag sinds begin augustus.

Fraser schaamt zich diep voor de prestatie van zijn spelers, liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Of ik boos ben? Ja, dat lijkt me wel logisch toch", aldus de trainer, die vaststelde dat het Sparta ontbrak aan mentale weerbaarheid. "Dat is ook een bouwsteen van het voetbal. Helmond Sport koos het team als man van de wedstrijd. Zij hebben verdiend gewonnen. Bij ons zat het er vanaf minuut één niet in. Een wanprestatie, zo simpel is het."

De meegereisde Sparta-supporters zullen dan ook gecompenseerd worden, kondigt Fraser aan. "Daar heb ik wel de passie gezien. Dus die gaan wij vergoeden, linksom of rechtsom. Ik schaam me ook het meeste voor hen, als ik heel eerlijk ben. Gaan de spelers lappen en de busreis betalen? Ja, absoluut. Wat wij hebben laten zien vanavond, is gewoon niet goed genoeg. Wij hebben collectief gefaald en dat zit me hoog."