Lachende Advocaat: 'Ik vond dat Venema er dit keer nog lang over deed'

Lachende Advocaat: 'Ik vond dat Venema er dit keer nog lang over deed'

30-11-2018 23:37
10

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat heeft een enerverend avondje in Kralingen achter de rug. De geroutineerde Hagenaar ging met een 3-0 achterstand de rust in, had een onderonsje met arbiter Richard Martens in diens kleedkamer en zag na negentig minuten een 3-3 stand op het bord staan.

Advocaat uitte voor de rust nadrukkelijk zijn frustratie over het optreden van Martens, vooral vanwege de penalty die Excelsior zijn derde goal opleverde. In de rust werd de discussie tussen beiden voortgezet. "Hij zag natuurlijk dat ik pissig was. Toen we naar binnen gingen, riep ik: misschien is het handig als je even kijkt of het echt een penalty was", reageert Advocaat in gesprek met FOX Sports.

Martens nodigde Advocaat toen uit in zijn kleedkamer. Heel veel had die ontmoeting niet te betekenen, benadrukt De Kleine Generaal. "Hij zei alleen: joh, ik heb overleg gehad met de VAR. Die vond het een lichte penalty, dus die heb ik gegeven. Meer heeft hij niet gezegd. En ik heb ook niet meer gezegd."

'Venomenema'
Advocaat kreeg ook vragen over publiekslieveling Nick Venema. De spits krijgt van Advocaat minder speeltijd dan de Utrecht-supporters graag zien, maar maakte in Rotterdam alweer zijn derde Eredivisie-goal in vier korte invalbeurten. "Ik vond het nog lang duren dit keer", lacht Advocaat. "Daar staat hij voor. Of hij volgende week in de basis staat? Hoe vaker jullie het zeggen, hoe eerder ik het doe hahaha."

Lees ook: Advocaat in kleedkamer arbiter, Poldervaart loopt leeg: 'Neem ik 'm kwalijk'