'Topjaar Groeneveld eindigt in mineur: kersvers international niet meer in actie'

'Topjaar Groeneveld eindigt in mineur: kersvers international niet meer in actie'

01-12-2018 08:03
1

Arnaut Danjuma Groeneveld zal 2018 niet snel vergeten. Helaas voor de 21-jarige aanvaller van Club Brugge eindigt het jaar in mineur. In december zal hij niet meer op het veld staan.

Groeneveld is al een tijdje aan het kwakkelen. De Nederlander kampt met een breukje in de voet en loopt om die reden al een tijd rond met een brace. Volgens Het Nieuwsblad is het verdict nu dat Groeneveld dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen.

De komende weken werkt de oud-speler van NEC verder aan zijn revalidatie. Op de Belgische velden zal hij pas na de winterstop weer te zien zijn. Wanneer Club Brugge de competitie op 20 januari hervat, hoopt Groeneveld weer van de partij te zijn. Zijn laatste wedstrijd speelde hij voorlopig op 19 oktober voor Club Brugge.

Voor Groeneveld is het een jaar om niet snel te vergeten. Hij versierde een toptransfer van NEC naar Club Brugge, waar hij al snel uitgroeide tot seizoensrevelatie. De buitenspeler scoorde in de Jupiler Pro Leauge en in de Champions League. Bondscoach Ronald Koeman liet hem debuteren bij Oranje. Tegen Duitsland kreeg hij zijn eerste minuten in het Nederlandse elftal. Tegen de Rode Duivels maakte hij zijn eerste treffer voor Oranje.