Kluivert prijst Ajax-duo aan en onthult: 'Ik weet dat City ook achter ze aan zit'

Kluivert prijst Ajax-duo aan en onthult: 'Ik weet dat City ook achter ze aan zit'

01-12-2018 09:10
31

Patrick Kluivert heeft hoge verwachtingen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De oud-spits kent de verdediger en middenvelder van Ajax goed, aangezien ze in de jeugd samenspeelden met zijn zoon Justin Kluivert en vrijwel tegelijkertijd doorbraken.

Kluivert gaat in gesprek met de Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo in op de twee toptalenten van Ajax. "Het zijn twee geweldige spelers die heel goed bij Barça zouden passen. Ze zijn nu al international en hun prijs loopt alleen maar op. Er zijn veel clubs die ze willen aantrekken, maar de stijl van Barça is belangrijk voor ze. Daar zullen ze zeker rekening mee houden."

Ajax zit evenwel hoog in de boom voor het duo. "Ik weet dat Manchester City ook achter ze aanzit", onthult Kluivert. "Dat is economisch gezien een sterke club en dat kan een probleem zijn voor Barça, de sjeiks."

Kluivert noemt De Jong 'een uitstekende speler, met veel kwaliteiten'. "Een prachtige speler. Hij lijkt op Busquets en kijkt altijd vooruit, hij speelt zeer verticaal en direct."

Ook De Ligt wordt geprezen. "Een geweldige verdediger. Hij is heel sterk, straalt rust uit en is goed aan de bal. Hij heeft de kwaliteiten om voor elk team te spelen, ook voor Barça. Ik zou hem meteen halen."