Derksen stelt teleur: Ik denk dat we deze man geen podium meer moeten geven

Derksen stelt teleur: "Ik denk dat we deze man geen podium meer moeten geven"

Gepubliceerd: zaterdag 1 december 2018 om 14:13za 01-12-2018 om 14:13

Bowi Jong heeft teleurgesteld gereageerd op de vrijdagavonduitzending van Veronica Inside. De homoseksuele AZ-supporter had graag gezien dat Johan Derksen zijn excuses maakte naar aanleiding van diens vermeende homofobe uitspraken.

Nadat Jong met een medesupporter een brief naar de KNVB stuurde om de homofobe sfeer in voetbalstadions aan te kaarten, liet Derksen weten dat homo's 'karakter moesten tonen' tijdens hun coming-out. Tijdens de VI-uitzending van vrijdagavond bleef hij bij dit standpunt, tot ergernis van Jong. "Ik vind dat Johan Derksen zelf wel wat karakter had kunnen tonen en gewoon zijn excuses had kunnen aanbieden. Jammer dat hij dat niet aandurfde", laat hij weten aan NH Nieuws.

De voetbalfan was vrijdagavond aanwezig bij Hart van Nederland, waar enkele VI-fragmenten werden getoond. "Anders had ik helemaal niet gekeken", stelt Jong, die behoorlijk afgeknapt is op de populaire voetbaltalkshow. "Normaal kijk ik ook niet en vanavond (vrijdag, red.) was vooral een show voor Derksen zijn achterban. Dat is niet mijn publiek. Daar zit een hoop homofobie achter, dat heb ik de laatste dagen wel gemerkt."

Jong, die op Twitter de hashtag #SorryJohan in het leven heeft geroepen, zou dan ook niet ingaan op een uitzending van VI om zijn verhaal in de studio te doen. "Ik ga liever in gesprek met mensen die daadwerkelijk iets kunnen veranderen, zoals politici, organisaties en schoolleidingen. Ik denk dat we deze man geen podium meer moeten geven."

Lees ook: Homovoorman: 'Derksen is voor hen ultieme zondebok, een ideale bliksemafleider'

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Vind jij dat de mannen van VI te ver gaan?

(13714 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws