'Mister Feyenoord': Het maakt me trots, maar ik hou alle opties open

'Mister Feyenoord': "Het maakt me trots, maar ik hou alle opties open"

01-12-2018 14:31 Laatste update: 14:44
24

Tonny Vilhena kan nog niet zeggen waar zijn sportieve toekomst ligt. De linkspoot is al zes jaar lang een bekend gezicht bij Feyenoord, maar is volgens kenners toe aan een transfer.

De 23-jarige Oranje-international vindt het nog echter veel te vroeg om daarover te speculeren. "Nu telt alleen Feyenoord", vertelt hij aan De Volkskrant. Vilhena voelt zich na al die jaren nog steeds thuis in De Kuip. "Iedereen bij deze club voelt als familie. Als kleine jongen wilde ik maar één ding: bij Feyenoord spelen. Toen stond ik daar plotseling in de Kuip. Een jongensdroom kwam uit. Als ik zondag in de spelerstunnel sta, krijg ik kippenvel. Nog steeds."

Toen hij een aantal jaren geleden op de bank belandde, leek Vilhena op weg naar het Italiaanse Sampdoria. De middenvelder bleef uiteindelijk toch in Rotterdam om zijn ernstig zieke moeder bij te staan en heeft sindsdien een sterke vertrouwensband met trainer Giovanni van Bronckhorst opgebouwd. "Hij geloofde in mij, ik heb laten zien dat zijn vertrouwen terecht was. Het was één van de redenen om bij Feyenoord te blijven. Het telt mee dat de trainer er altijd voor me was, ook toen het slecht ging met mijn moeder."

Desondanks is de mogelijkheid nog altijd aanwezig dat hij aan zijn laatste seizoen in De Kuip bezig is, ook al wil Vilhena nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. "Ik heb geen glazen bol", stelt hij. "Ik word nu al Mister Feyenoord genoemd. Het maakt me trots, maar ik hou alle opties open."