Kuyt verslaat Heitinga in mini-Klassieker, Ajax O17 neemt 'revanche'

01-12-2018 16:31
51

De twee mini-Klassiekers van zaterdagmiddag hebben wisselende resultaten opgeleverd. Ajax O19 moest op Varkenoord een nederlaag incasseren tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord, terwijl de O17-ploeg van de Rotterdammers een 4-1 nederlaag meenam uit Amsterdam.

Het O19-team van trainer John Heitinga beleefde nochtans een droomstart in Rotterdam. Ajax-spits Brian Brobbey profiteerde van een slippertje van Noah Lewis en knalde de 0-1 binnen. Die stand bleef tot aan de rust op het bord staan, waarna de mannen van trainer Dirk Kuyt veerkracht toonde. Naoufal Bannis tekende de gelijkmaker aan, Wouter Burger verschalkte de blunderende doelman Issam El Maach in de rebound en Orkun Kökcü zorgde vlak voor tijd voor de beslissing. De 3-2 van Damjan Dostanic kwam te laat.

Op Sportpark De Toekomst was het juist Feyenoord dat de leiding nam. Ajax-doelman Calvin Raatsie veroorzaakte een penalty en Abdel Belarbi hield zijn zenuwen in bedwang. Ajax wist de schade vlak na rust te herstellen, maar had daar hulp van de tegenstander voor nodig. Aanvoerder Steven van der Sloot tekende de 1-1 aan met een eigen goal. De Amsterdammers denderden vervolgens over de tegenstander heen en wonnen dankzij Joshua Pynadath, Ian Beelen en Hossein Zamani met 4-1.