Bankzitter Robben ziet concurrent Gnabry voor zege zorgen, Dortmund wint ook

01-12-2018 17:23 Laatste update: 17:36
16

Bayern München heeft de Bundesliga-draad weer opgepakt na de sensationele 3-3 tegen promovendus Fortuna Düsseldorf. De lastige uitwedstrijd tegen Werder Bremen leverde een zege op voor Der Rekordmeister.

Trainer Niko Kovac besloot om Serge Gnabry in de basis te zetten ten koste van Arjen Robben en kreeg daar geen spijt van. De buitenspeler schoot voor rust in twee instanties de bal voorbij doelman Jiri Pavlenka en frommelde in de tweede helft via oud-Ajacied Niklas Moisander de 1-2 binnen.

De thuisploeg wist de 0-1 van Gnabry nog goed te maken door een rake kopbal van Yuya Osako, maar moest het antwoord op de tweede treffer schuldig blijven. Het enige wapenfeit van werder was de rode kaart die Moisander kreeg in de blessuretijd. De ploeg van Davy Klaassen heeft na een uitstekende seizoensopening alweer vijf wedstrijd op rij niet meer gewonnen en zakt steeds verder weg op de ranglijst.

Bayern klimt, al dan niet tijdelijk, over Eintracht Frankfurt en RB Leipzig heen naar de derde plek, maar blijft negen punten achter koploper Borussia Dortmund staan. De geel-zwarten boekten in eigen huis een zuinige 2-0 zege op middenmoter SC Freiburg. Jadan Sancho ging kort voor rust gemakkelijk naar de grond in duel met Dominique Heintz en Marco Reus maakte geen fout vanaf elf meter. Supersub Paco Alcacer besliste de wedstrijd in blessuretijd.