Ongenaakbaar Manchester City zet concurrenten aan het werk na foutloze middag

01-12-2018 17:48 Laatste update: 18:53
7

Manchester City heeft een moeizame maar terechte overwinning geboekt op het Bournemouth van Nathan Aké. In eigen huis won de koploper van de Premier League uiteindelijk met 3-1.

Na een kwartier spelen opende Bernardo Silva de score namens City. Asmir Begovic kon een diepe bal van Kevin De Bruyne op Leroy Sané niet goed verwerken en daarvan profiteerde de Portugees. Na de openingstreffer drong City aan, maar bleven grote kansen uit. Op slag van rust kwam Bournemouth tegen de verhouding in op gelijke hoogte: Callum Wilson kopte op zeer fraaie wijze de 1-1 binnen.

Na krap een uur spelen bracht de thuisploeg orde op zaken. De bal kwam uit de kluts voor de voeten van Raheem Sterling, die profiteerde. Tien minuten voor tijd gooide Ilkay Gundogan de wedstrijd in het slot met een intikker op aangeven van Sané.

Door de overwinning blijven The Blues lijstaanvoerder. Na veertien wedstrijden heeft de ploeg van Pep Guardiola 38 punten verzameld. Nummer twee Liverpool heeft 33 punten, maar komt evenals de andere achtervolgers, later dit weekend nog in actie.