LIVE-discussie: De Graafschap verandert formatie, Zwolle met Van den Berg en Lam

LIVE-discussie: De Graafschap verandert formatie, Zwolle met Van den Berg en Lam

Gepubliceerd: zaterdag 1 december 2018 om 19:06za 01-12-2018 om 19:06

De Graafschap heeft de punten tegen PEC Zwolle keihard nodig en zal daarnaast revanche willen voor de verloren bekerwedstrijd tegen de Blauwvingers. De ploeg van John van 't Schip ging er in het bekertoernooi immers met een 5-2 zege vandoor op de Vijverberg.

Trainer Henk de Jong van De Graafschap heeft het roer omgegooid. De Superboeren spelen in het thuisduel met PEC Zwolle weer met vier verdedigers na een aantal weken met vijf man achterop te hebben gespeeld. De formatiewijziging gaat ten koste van Jordy Tutuarima, die op de bank plaatsneemt.

Ook is er door het nieuwe systeem weer een plekje ingeruimd voor Daryl van Mieghem, die als buitenspeler aan het belangrijke duel met de Zwollenaren zal beginnen. Op het Doetinchemse middenveld krijgt Frank Olijve de voorkeur boven Robert Klaasen.

De wegens onprofessioneel gedrag geschorste Darryl Lachman zit niet in de selectie bij PEC Zwolle. Zijn plekje wordt overgenomen door Destan Bajselmani, maar de jeugdige Zwollenaar staat niet in de basis van het keurkorps van trainer John van 't Schip. Diens centrale duo achterin bestaat namelijk uit Sepp van den Berg en Thomas Lam.

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Sven Nieuwpoort, Van de Pavert, Lars Nieuwpoort; Bakker, El Jebli, Olijve; Narsingh, Serrarens, Van Mieghem.

PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van den Berg, Lam, Paal; Leemans, Bouy, Dekker; Namli, Van Duinen, Van Crooij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws