Veertig uit veertien voor Juventus na simpele zege, Ronaldo scoort op fraaie wijze

01-12-2018 19:53 Laatste update: 19:59
14

Juventus is ook in de veertiende competitiewedstrijd ongeslagen gebleven. De ploeg van Cristiano Ronaldo, die in de slotfase doel trof vanaf de stip, was ditmaal in Florence met 3-0 te sterk voor Fiorentina.

De koploper in de Serie A had een half uur nodig om op voorsprong te komen in Florence. Een prima pass van Paulo Dybala werd gecontroleerd door Rodrigo Bentancur, waarna de Uruguayaan de trekker overhaalde en Juventus op 0-1 zette. Een prima tussenstand voor Juve, dat daarna rustig aan deed en de boel achterin dicht hield.

Fiorentina probeerde na de rust met man en macht om de gelijkmaker te produceren, maar dat leverde de thuisploeg geen treffer op. De goal viel namelijk aan de andere kant, waar Giorgio Chiellini na een scrimmage scoorde: 0-2.

Daarmee was het verzet van de ploeg uit Florence wel gebroken. Juventus speelde de wedstrijd rustig uit en tien minuten voor tijd kwam ook Cristiano Ronaldo nog op het scorebord. De Portugees was trefzeker vanaf de stip en zorgde daarmee voor de 3-0 eindstand. Juventus staat nu na veertien speelronden met veertig punten stevig aan kop in de Serie A.