Zwak United stelt teleur en kan niet afrekenen met Southampton

01-12-2018 20:24
8

Manchester United is op bezoek bij Southampton niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Mourinho kwam in de eerste helft terug van een 2-0 achterstand, maar was na rust niet bij machte om de thuisploeg op een nederlaag te trakteren.

De eerste helft in Southampton stond bol van het spektakel, want binnen twintig minuten stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. Eerst vond Stuart Armstrong met een diagonaal schot de verre hoek achter David de Gea en even later scoorde Cédric uit een schitterende vrije trap, waardoor United tegen een 2-0 achterstand aan keek.

De Red Devils kwamen echter nog voor de pauze terug. Romelu Lukaku vond tien minuten voor de rust na bijna 1000 doelpuntloze minuten weer eens het net en vijf minuten later was het evenwicht in de wedstrijd volledig hersteld. Ander Herrera zorgde met een prima hakballetje voor de 2-2.

Het spektakel uit het eerste bedrijf werd na de rust ingeruild voor zakelijk spel aan beide kanten. Het was Southampton dat daar het meeste profijt van had, want de thuisploeg zette United-keeper David de Gea toch een aantal keer aan het werk. De Spaanse doelman redde bekwaam op schoten van Pierre-Emile Hojbjerg en Nathan Redmond. In de slotfase probeerden beide ploegen het nog, maar de winnende goal viel niet.