Feestavond Kashia eindigt in mineur: Linssen glijdt uit bij nemen strafschop

01-12-2018 20:19 Laatste update: 20:21
28

Vitesse heeft zaterdagavond de kans laten liggen om in zijn eentje op de vierde plek van de Eredivisie te staan. De Arnhemmers kwamen in de eigen Gelredome niet verder dan een tegenvallend gelijkspel tegen FC Emmen, mede door een gemiste penalty van Bryan Linssen.

Het hoogtepunt van de avond vond plaats in de rust. De vertrokken Guram Kashia werd na negen jaar trouwe dienst uitgezwaaid door de Vitesse-fans, die aan een schitterend spandoek gewerkt hadden. De zichtbaar geëmotioneerde Georgiër werd door de club benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

De spelers van de thuisploeg hadden toen de kleedkamer opgezocht met een verdiende 1-0 voorsprong. Emmen-goalie Kjell Scherpen had al een aantal doelpogingen onschadelijk moeten maken, maar was na een half uur spelen kansloos op een kopbal van Linssen uit een voorzet van Roy Beerens. De Drenten kwamen bovendien goed weg toen Alexander Büttner oog in oog met Scherpen wild over schoot.

De eerste kans van FC Emmen leverede na rust echter direct een doelpunt op. Na een halve redding van doelman Eduardo kopte Caner Cavlan de 1-1 binnen. De gasten bleven stug verdedigen. Nadat Martin Odegaard en Vyacheslav Karavaev kansen op de 2-1 gemist hadden, leek Gersom Klok Vitesse de helpende hand toe te reiken: de rechtsback werd binnen het strafschopgebied verrast door Büttner en trok de linksback naar de grond.

Arbiter Siemen Mulder kon niet anders dan naar de stip wijzen. Linssen was de aangewezen man om het vonnis te voltrekken: de Limburger gleed echter vlak voor het nemen weg en schoot hoog over. In de vijf minuten durende extra tijd kreeg Linssen nog een 'herkansing', maar zijn kopbal eindigde in de handen van Scherpen: het bleef bij 1-1.