Zorgen voor De Graafschap en De Jong nemen toe na thuisnederlaag tegen PEC

01-12-2018 21:35
42

PEC Zwolle heeft in een heus kelderduel de zorgen van De Graafschap en trainer Henk de Jong vergroot. De Zwollenaren wonnen met 2-0 door doelpunten van Clint Leemans en Younes Namli. Lars Nieuwpoort van De Graafschap kreeg in de eerste helft een rode kaart.

De Graafschap trainde de afgelopen week met het mes tussen de tanden, maar had die instelling op het trainingsveld laten liggen. De Superboeren werden al na een kwartier verrast door PEC Zwolle, dat via Clint Leemans de leiding nam. Leemans krulde een vrije trap het strafschopgebied in, waarna niemand de bal toucheerde en het leer in de verre hoek plofte.

Vijf minuten later werd de opdracht voor De Graafschap nog lastiger gemaakt. Linksback Lars Nieuwpoort torpedeerde op schandalige wijze het standbeen van Kingsley Ehizibue en kreeg een terechte rode kaart van scheidsrechter Van den Kerkhof. De frustratie bij De Graafschap, dat in de eerste helft geen enkele kans creëerde, nam alsmaar toe.

Het niveau daalde na de rust zienderogen. PEC hoefde niet meer en De Graafschap kon geen potten breken, waardoor de wedstrijd het aanzien nauwelijks meer waard was. Uiteindelijk besliste Younes Namli, die eerder al applaus oogstte met een knap hoogstandje, het duel een kwartier voor tijd door vanaf rechts naar binnen te snijden en met links uit te halen. Hidde Jurjus, doelman van de Superboeren, zag er bij die goal niet goed uit.

Door de zege neemt PEC Zwolle afstand van de degradatiezone en vergroot het de zorgen van De Graafschap. De Superboeren staan met tien punten op de zeventiende plaats en hebben een achterstand van vier punten op de veilige vijftiende stek.