Heerenveen-fans kunnen na zeven (!) maanden eindelijk weer juichen in eigen huis

01-12-2018 22:36
37

SC Heerenveen heeft tegen Fortuna Sittard afgerekend met een belabberde thuisreeks. De Friezen wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 van de promovendus en boekten zo hun eerste thuisoverwinning sinds 18 april.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, nam direct het initiatief in handen en werd daar op slag van rust voor beloond. Uitblinker Arber Zeneli stuitte nog op doelman Alexei Koselev, maar uit de daaropvolgende corner werkte captain Daniel Höegh de 1-0 binnen. Direct na rust kon het thuispubliek wederom juichen. Zeneli werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit door Clint Essers en schoot zelf raak vanaf elf meter.

De Heerenveen-fans waren pas net gaan zitten toen de stadionspeaker wéér in actie moest komen. Lazaros Lamprou hield het overzicht na een venijnige sprint en stiftte de 2-1 voorbij Warner Hahn. De tweede helft bleef spannend, mede doordat Mitchell van Bergen meerdere malen koelbloedigheid voor de goal miste. In de slotfase stond Zeneli wederom op: de Kosovaar zette Koselev aan het werk, waarna Pelle van Amersfoort de rebound binnen kon schieten. Dit leek hij in buitenspelpositie te doen, maar de VAR gaf groen licht aan de goal.

Heerenveen komt met de langverwachte thuiszege op 17 punten: één meer dan Fortuna, dat de koppositie in het rechterrijtje aan de Friezen moet afstaan.