VAR zorgt weer voor discussie: 'Volgens mij buitenspel. Weet niet waar de VAR zit'

VAR zorgt weer voor discussie: 'Volgens mij buitenspel. Weet niet waar de VAR zit'

01-12-2018 23:43
49

De videoscheidsrechter heeft tijdens de veertiende Eredivisie-speelronde al volop voor discussie gezorgd. Nadat er vrijdagavond twee discutabele penalty's werden toegekend tijdens Excelsior-FC Utrecht, was er op zaterdag een vermeende buitenspelgoal die werd goedgekeurd.

Pelle van Amersfoort besliste de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Fortuna Sittard, maar leek de 3-1 eindstand vanuit buitenspelpositie vast te leggen. Fortuna Sittard-trainer René Eijer kon er met zijn verstand niet bij. "Dat was volgens mij een buitenspelgoal. Dus ik weet niet waar de VAR zit...", reageert hij voor de camera's van FOX Sports. "Ik heb Excelsior-FC Utrecht gezien, daar zaten ze er ook twee keer naast. Ja, wat voor waarde heeft de VAR dan?"

Wedden

Meer odds

De nederlaag in Friesland was echter een terechte, geeft Eijer toe. Fortuna had bij een overwinning kunnen aansluiten bij de subtop, maar kan de Europese aspiraties voorlopig terzijde schuiven. "Maar zo ver zijn we niet hoor", lacht de trainer als een boer met kiespijn. "Of we voor de muziek uit zijn gaan lopen? Nee, dat zei ik al: je moet je plaats kennen."