'PSV kan druk zetten én counteren... Die zijn gewoon te goed voor dit Feyenoord'

'PSV kan druk zetten én counteren... Die zijn gewoon te goed voor dit Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 00:03zo 02-12-2018 om 00:03

Laatste update: zondag 2 december 2018 om 00:04zo 02-12-2018 om 00:04

FOX Sports-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez verwachten allebei een overwinning voor PSV in de kraker tegen Feyenoord. De Noord-Hollander voorspelt een 2-4 in De Kuip, terwijl Perez het houdt op 1-3.

Volgens Kwakman moet Feyenoord vooral hopen op de magie van het eigen stadion. "PSV heeft het altijd moeilijk gehad in De Kuip. Als de fans er vol achter staan, zal Feyenoord daar kracht uit moeten putten." PSV is voetballend én mentaal echter ruimschoots in het voordeel, verwacht de 35-jarige oud-speler van onder meer FC Volendam en NAC Breda. "Alles gewonnen in de competitie, goede wedstrijd gespeeld tegen FC Barcelona, kunnen druk zetten, kunnen op de counter spelen... Die zijn gewoon te goed voor dit Feyenoord, denk ik."

Perez is benieuwd of Robin van Persie fit genoeg zal zijn om mee te doen. "Hij kan je beste speler zijn, maar ook je zwakste schakel. Hij is niet meer zo mobiel als vroeger, maar als je de overhand hebt en hem rondom de zestien meter kunt gebruiken, is hij veruit de beste speler."

De Deen vraagt zich echter af of Feyenoord hieraan toe gaat komen. "Als PSV zelf onder druk wordt gezet, kunnen ze altijd de lange bal op Luuk de Jong geven." De spits kan dan zijn snelle collega's Hirving Lozano en Steven Bergwijn aan het werk zetten. "Als er ruimte achter Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden komt, is Lozano bijna niet te stoppen."

Lees ook: Bruggink en De Wolf over Feyenoord - PSV: "Er is maar een speler die het echt kan"

Poll

Wat wordt Feyenoord - PSV?

(4233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws