Superboeren moeten het met 'gewone jongens' doen: 'Niet akkoord met degradatie'

Superboeren moeten het met 'gewone jongens' doen: 'Niet akkoord met degradatie'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 07:26zo 02-12-2018 om 07:26

Henk de Jong is vastbesloten om niet te degraderen met De Graafschap. De Superboeren verloren zaterdagavond na een vroege rode kaart voor Lars Nieuwpoort op eigen veld met 2-0 van PEC Zwolle, maar de trainer van De Graafschap zag genoeg aanknopingspunten.

Na de rode prent voor Nieuwpoort speelde De Graafschap een moeizame wedstrijd. "We hebben het met elf tegen elf al lastig tegen Zwolle, maar dan krijg je ook nog zo'n onnozele rode kaart", baalt De Jong na afloop in gesprek met de NOS. "Ik wil de tien jongens wel een compliment geven, ze hebben hard hun best gedaan en daar kan ik wel van genieten."

"We hebben dingetjes nodig waar we plezier uit kunnen halen", vervolgt de 54-jarige oefenmeester. "De mensen voelen dat we het moeilijk hebben, dus willen ze strijd zien van ons. We moeten het met hele gewone jongens gaan doen."

De Jong heeft er nog alle vertrouwen in dat zijn ploeg het tij kan keren. "Ik ga niet akkoord met degradatie, wij gaan gewoon proberen om erin te blijven en die punten gaan we ook wel pakken. Als we dat doen hoeven we niet eens naar anderen te kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan De Graafschap dit seizoen degradatie ontlopen?

(2139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws