Van der Sar: 'Bijkomen zou kunnen, maar laten niemand uit de kern vertrekken'

Van der Sar: 'Bijkomen zou kunnen, maar laten niemand uit de kern vertrekken'

02-12-2018 12:12 Laatste update: 12:23
28

Edwin van der Sar ziet Ajax dit seizoen uitstekend presteren in de Champions League. De algemeen directeur beseft dat de spelers van Ajax daardoor in de spotlights staan, maar de Amsterdammers laten geen basisspelers gaan in januari.

Ajax haalde nu al meer dan zestig miljoen euro op in Europa. "Maar dat vind ik niet het belangrijkste eigenlijk", stelt de oud-doelman in gesprek met FOX Sports. "Voor de club Ajax en de ontwikkeling van de spelers is het belangrijk om dit soort wedstrijden te spelen."

De Ajacieden staan hoe dan ook in de spotlights. "Dat de telefoon roodgloeiend staat kan twee kanten op werken. Denk aan Tagliafico die in de winter gekomen is. Of Tadic die bewust de keuze maakte om naar Nederland terug te komen." Van der Sar vindt niet dat Ajax al eerder de buidel had moeten trekken voor zulke spelers. "Voor Hakim Ziyech en David Neres hebben we ook een transferbedrag neergelegd. Je moet het met elkaar doen, het beleid dat we nu hebben. Die aanpassing hebben we nu gedaan en dat is ons zeer goed bevallen."

De directeur sluit de deur voor grote uitgaande transfers in januari, maar mogelijk komt er wel wat bij. "Bijkomen zou kunnen, maar we laten niemand vertrekken die we niet willen laten vertrekken. We zijn door in de Champions League en willen de achtste finales ook goed ingaan. Niemand van de kern zal vertrekken."