Robben staat voor vertrek bij Bayern: 'Hoogstwaarschijnlijk laatste seizoen'

Robben staat voor vertrek bij Bayern: 'Hoogstwaarschijnlijk laatste seizoen'

02-12-2018 13:16 Laatste update: 13:21
40

Aan het tijdperk van Arjen Robben en Franck Ribéry bij Bayern München komt komende zomer zeer waarschijnlijk een einde. Dat kondigt voorzitter Uli Hoeness aan.

"Ribéry en Robben zijn hoogstwaarschijnlijk aan hun laatste seizoen bezig bij Bayern", laat Hoeness weten, geciteerd door onder meer BILD. De 34-jarige Robben speelt al sinds 2009 voor Der Rekordmeister, waarmee hij onder meer de Champions League won en zeven keer landskampioen werd.

Hoewel Robben midweeks indruk maakte met twee fraaie goals in het Champions League-duel met Benfica (5-1), is de Nederlander niet langer onomstreden bij de achterban. Hoeness neemt het desondanks voor hem op. "Hij bewees tegen Benfica samen met Franck Ribèry dat de zogenaamde oudjes het nog kunnen, ook op internationaal niveau", stelt de preses.

Hoeness erkent wel dat verjonging en versterking nodig is in de Bayern-selectie. "Het voltallige bestuur heeft toegestemd met grote investeringen volgend seizoen. We gaan het team zo versterken dat we vanaf de eerste speeldag in de Bundesliga én op Europees niveau weer de dienst uit kunnen maken. Dat moet ook je Bayern München bent."