Robben (34) kondigt vertrek bij Bayern München aan: Het is mooi geweest

Robben (34) kondigt vertrek bij Bayern München aan: "Het is mooi geweest"

02-12-2018 15:09 Laatste update: 15:36
69

Arjen Robben is definitief bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Bayern München. De 34-jarige vleugelaanvaller vertelde dat zondagmiddag tijdens een fanbijeenkomst in Zuid-Duitsland. Komende zomer neemt Robben afscheid.

"Dit is mijn laatste seizoen hier. Het waren tien geweldige jaren. Het is mooi geweest", aldus Robben volgens Sport1Eerder op de dag liet Bayern-voorzitter Uli Hoeness al doorschemeren dat er een einde zou komen aan de samenwerking van Der Rekordmeister met Robben en collega-aanvaller Franck Ribéry. De contracten van beide dertigers lopen eind juni af. 

Robben liet tijdens de fanmeeting niet doorschemeren of hij zijn carrière beëindigt óf van plan is om elders aan de slag te gaan. Daar heeft hij nog geen beslissing over genomen. De linkspoot begon zijn profloopbaan bij FC Groningen, speelde daarna voor PSV, Chelsea en Real Madrid en verkaste in de zomer van 2009 voor circa 25 miljoen euro naar München.

Met Bayern won de voormalig Oranje-captain alles wat er te winnen valt. Hij werd zeven keer landskampioen en tekende in 2013 voor de winnende treffer in de Champions League-finale.