Ten Hag: 'Het bleek niet goed genoeg te zijn. Toen heb ik de knoop doorgehakt'

Ten Hag: 'Het bleek niet goed genoeg te zijn. Toen heb ik de knoop doorgehakt'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 15:30zo 02-12-2018 om 15:30

Erik Ten Hag maakt Feyenoord een groot compliment en stelt dat de Rotterdammers nog niet uitgeschakeld zijn in de strijd om de landstitel. De Ajax-trainer vindt dat Feyenoord aan een goed seizoen bezig is. 

"Natuurlijk kan Feyenoord van PSV winnen. Feyenoord is aan een goed seizoen bezig", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Kijk maar naar het aantal punten dat ze halen. PSV en Ajax doen het buitengewoon goed, maar zij doen het ook goed. Ze hebben een goede selectie en hebben al goede wedstrijden gespeeld. Ze zijn zeker in staat om mee te doen met ons."

De opmerking van Ten Hag dat Feyenoord aan een goed seizoen bezig is, verbaast FOX-presentatrice Hélène Hendriks. "Toch wel?", reageert Ten Hag. "Tegen FC Groningen waren ze in het eerste half uur erg goed. Dat het daarna een stuk minder werd is ook waar. Ik denk dat ze prima spelers hebben en een goede selectie. Het is een tegenstander die nog niet uitgeschakeld is."

Ajax won zondagmiddag met 5-1 van ADO Den Haag. Lasse Schöne stond in de basiself, maar haakte vlak voor de wedstrijd af. "Hij had wat liesklachten. Die kreeg hij vrijdag op de training. Het scheen goed te gaan, maar in de warming-up bleek het toch niet goed genoeg te zijn. Toen ik heb de knoop doorgehakt, geen risico. Ook met het oog op het vervolg. Het kan ernstiger worden. We hebben Labyad gebracht."

In de ogen van Ten Hag kreeg Ajax een onnodige goal van Aaron Meijers tegen. "Of hij houdbaar was? Nee. Hij was prachtig, een geweldige goal. Die vrije trap mag daar niet ontstaan. Daar moeten we kritisch op zijn. Klaas-Jan (Huntelaar, red.) is doodziek dat hij niet gescoord heeft. We hebben geweldig veel kansen gecreërd. Klaas had daar een geweldige rol in met zijn loopacties. Hij kwam vaak in scoringspositie. Ik denk dat we het publiek vermaakt hebben en door zijn blijven gaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws