Zeldzaam voetbalfeest voor Groningen-fans: hekkensluiter NAC gekleineerd

02-12-2018 18:37
56

FC Groningen is bijna verlost van de degradatiezone. In de kelderkraker tegen NAC Breda kwam de ploeg van trainer Danny Buijs als winnaar bovendrijven: 5-2.

Groningen en NAC gingen als nummer zestien en nummer achttien de laatste competitiewedstrijd van speelronde veertien in, maar maakten er een vermakelijk schouwspel van. Groningen opende het bal na zeven minuten met een doelpunt van Mimoun Mahi. De weer fitte aanvaller volleerde de bal knap binnen: 1-0.

Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Mikhail Rosheuvel zette de bezoekers uit de rebound op 1-1. De gelijke stand haalde de rust, maar na een kwartier in de tweede helft was het weer raak. Mitchell te Vrede kopte de 1-2 binnen. Doelman Sergio Padt, niet bezig aan het beste seizoen in zijn carrière, ging niet vrijuit.

Kort na de NAC-treffer trok Groningen de stand weer gelijk. Ritsu Doan onderstreepte zijn waarde voor de thuisploeg: 2-2. In het laatste kwartier trok Groningen de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Deyovaisio Zeefuik, Mahi - met zijn tweede van de middag - en Samir Memisevic bepaalden de eindstand op 5-2.

Ondanks de klinkende zege blijft Groningen de nummer zestien van de Eredivisie. Het verschil met plaatsen vijftien (FC Emmen) en veertien (PEC Zwolle) is echter nog maar één punt. NAC blijft de hekkensluiter met acht punten uit de eerste veertien competitieduels.