Dilemma voor Robben: 'In de Eredivisie kan ik alleen maar verliezen'

Dilemma voor Robben: 'In de Eredivisie kan ik alleen maar verliezen'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 19:05zo 02-12-2018 om 19:05

Het is niet uitgesloten dat Arjen Robben na zijn afscheid bij Bayern München definitief stopt met voetballen. Dat laat de 34-jarige aanvaller doorschemeren bij de NOS. Ook een terugkeer naar de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden.

In gesprek met Langs de Lijn blikt Robben vooruit op 'de moeilijkste beslissing in zijn carrière'. De 96-voudig international van het Nederlands elftal maakte zondag bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bij Bayern bezig is. De vraag is wat Robben hierna gaat doen.

"Er gaat best veel door mijn hoofd", vertelt Robben. "Ik merk ook dat het er thuis vaak over gaat en ik merk ook dat het heel moeilijk is. Allemaal afwegingen. Stoppen is definitief. Alle opties zijn nog open. Ik zou het eerlijk zeggen als ik het al wist."

"Bij niet-stoppen moet ik 100 procent zeker de juiste keuze maken. Dan moet het echt iets zijn waar ik vol voor wil gaan en zoveel plezier uit kan halen. Mijn vrouw en kinderen moeten het ook naar de zin hebben. Mijn gezin staat altijd op één."

Een terugkeer naar de Eredivisie is een optie, maar Robben beseft dat hij kritisch zal worden benaderd. "Ik kan alleen maar verliezen. Als je goed speelt, is het normaal en als het minder gaat, kan ik het niet meer. Daar moet ik me dan op instellen."

Lees ook: Robben (34) kondigt vertrek bij Bayern München aan: "Het is mooi geweest"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws